KAko nega vpliva na gubice na obrazu

Kako rešujemo prve gubice?

Gubice so naravni del staranja. Najprej se poznajo na predelih, ki so najbolj izpostavljeni soncu. Tukaj zagotovo lahko izpostavimo obraz, vrat in roke. Čeprav tudi genetika vpliva na teksturo kože, je izpostavljenost soncu največji razlog za nastanek gubic.

K soncu lahko prištejemo še onesnaženost okolja in kajenje posameznika ali posameznice. To sta namreč druga dva najbolj pogosta vzroka nastanka gubic.

Nekateri podatki pravijo, da se naša koža stara od 21 leta naprej, spet druge raziskave trdijo, da se stara koža od 25 leta naprej. Leta sploh niso važna, jasno je, da moramo, če želimo zmanjšati nastanek gubic, za to poskrbeti predno so te vidne. To storimo z načinom življenja, zdravim prehranjevanjem in hidracijo.

Če pa gubice že imamo in nas te motijo imamo v današnjem času na voljo veliko različnih možnosti za odpravo gubic. Medicina in kozmetična industrija sta tako napredovali v zadnjih 20 letih, da so cene in tretmani dostopni prav vsakemu posamezniku.

V nadaljevanju vam naštejem različne možnosti za različne osebnosti.
Nekatere od teh možnosti odpravijo gubice takoj, za nekatere pa je treba postopke ponoviti za viden rezultate.

Simptomi gubic

Gubice so tiste linije na obrazu, ki se pojavijo najprej ob očeh in ob ustih (smejalne gubice), z leti pa pridejo do izraza tudi na ostalih predelih obraza.

Vzroki za nastanek:

• LETA
  • UV – ŽARKI
  • KAJENJE
  • OBRAZNA MIMIKA
  • SONCE

REŠEVANJE PROBLEMA gubic

Izbiramo lahko med:

1. Različnimi prehranskimi dopolnili

Tu predvsem mislim na kolagen, ki pomaga pri izboljšanju kože in spodbuja nastajanje novega kolagena, s tem naša koža ne izgubi na elastičnosti in prožnosti.

1. Filerji

V kolikor vas ni strah igel je ta izbira prava za vas. Rezultati so vidni takoj po tretmanu. Cene so različne in je dobro, da se pozanimate s kakšnimi filerji (polnili) delajo v kliniki. Vsekakor odsvetujem pretiravanje.

1. Obrazna joga

Tako, kot se lahko telo izoblikuje s telovadbo, lahko tudi obraz in gubice odpravimo z obrazno jogo. Obraz ima več kot 40 mišic in ob »telovadbi« se tudi te oblikujejo. Če v okolici nimate nobene instruktorice, ki se ukvarja z obrazno jogo, lahko mogoče najdete kakšen online tečaj po ugodni ceni, nekateri so tudi brezplačni.

1. Kozmetični tretmani

Tu predvsem mislim na storitev diamantnega pilinga, ki kožo zgladi. Microneedling je tudi odličen tretman, ki zgladi ne samo gubice ampak tudi kakšne brazgotine. Vsekakor po mojem mnenju zelo učinkovit, cenovno dostopen tretman, ki bi ga vsem priporočala. Naj dodam, da je odličen tudi za reševanje strij.

1. Kozmetika

Dandanes imamo tako veliko izbiro kozmetike, da težko najdemo izgovor, da nobena krema ne paše moji koži. Najbolj pomembno je da imamo kremo z UV zaščito oz. UV faktorjem vsaj 15, vse kar je več je dodaten plus. Produkti oz. izdelki morajo vsebovati SPF. Ne glejte, da je krema mastna, ampak naj bo ta vlažilna v kolikor želite, da prodre v kožo in jo neguje. Mastne kreme nimajo takšne moči prodora v kožo.

1. Zdrava dieta in način življenja

To pomeni, veliko vode. Ja voda je čudežna sestavina tudi proti gubicam. Zdrava prehrana in seveda, prenehanje kajenja v kolikor kadite.  Raziskave so namreč pokazale, da imajo ljudje, ki ne kadiji od 50 do 70% manj gubic.

Vir: Youtube