fbPixel
SLEDI NAM
KONTAKT

ZAVOD LEPOTE
razvoj, izobraževanje, povezovanje kozmetičark

Trnjava 49
1225 Lukovica
e. info@kozmeticnozdruzenje.si

Slovensko kozmetično združenje

Sonce in morje

Sonce in morje

Kaj je lepšega kot dan preživeti na plaži? Morda ni nič bolj sproščujočega, pomlajevalnega ali duševno mirnega kot lep dan preživeti na soncu s šumom morja in vonjem morja v zraku.

Ne bomo se zlagali, če rečemo, da je vsem jasen razlog zakaj je plaža ena izmed naj počitniških destinacij in zakaj se ljudje vseh starosti poleti rinejo na morje.

 

Le kaj bi lahko šlo narobe, ko se sproščamo na soncu?

 

No, z vidika kozmetičark in z vidika vaše kože bi lahko šlo marsikaj narobe. Že ena ura sončenja na plaži ob nepravilni negi lahko pusti posledice. Sonce ni nič močnejši na plaži kot kjerkoli drugje.
Že samo zaradi tega, ker smo v kopalkah in v pomanjkanju zavetja je verjetnost, da nas na plaži opeče sonce in tako pusti dolgotrajne posledice verjetnost zelo velika. S tolikšo izpostavljenostjo kože in veliko vode, katera lahko spere kremo za sončenje, ni čudno, da so sončne opekline tako razširjen rezultat dneva preživetega na obali. Še več, posledice so lahko dolgotrajne, čeprav se na prvi pogled zdi da ste jih sanirali.

 

Medtem, ko se telo in možgani po dnevu preživetem na plaži morda počutijo odlično je dobro, da svoji koži, ki ste jo izpostavili pesku in soli, podarite dodatno nego. Plaža ponuja popolno kombinacijo potencialno dražilnih snovi za vašo kožo.
Po slani vodi, soncu in pesku boste koži dolžni malo obnovitvene nege, če želite resnično uživati ​​v tem poletnem sijaju in jeseni ne imeti problemov zaradi opečene kože in dolgotrajnih posledic.

 

Nekaj nasvetov, ki pa niso novi, da bo vaša koža po dopustu preživetem na plaži dobro počutila in izgledala:

 

Ostanite hidrirani

Sonce izsuši vašo kožo in edini način, da to vlago obnovite je, da pijete veliko vode. Gazirane pijače, kava in čaj ne opravljajo tistega dela, ki ga opravi voda pri hidrataciji. Zato, ko pridete domov s plaže, poskusite popiti dodaten kozarec vode, da pomagate pri ponovni hidraciji celega organizma. Najbolje je, da se teh navad držite še nekaj časa po dopustu.

 

Navlažite kožo

Poleg tega, da uživate veliko vode, kožo navlažite z vlažilno kremo na osnovi aloe vere. Aleo vera je izjemno vlažilna sestavine, ki pomaga pri težavah s kožo, tudi sončnih opeklinah. Na ta način boste pomirili vse možne sončne opekline in pomagali kožo ohladiti ter omilili vsako draženje, ki bi vam lahko povzročilo nelagodje na dopustu.

 

Naj bo hladno

Izogibajte se vročemu prhanju ali vroči kopeli po preživetem dnevu na soncu. Tudi po dopustu se ne prhajte z vročo vodo. Hladna prha bo pomagala zmanjšati oteklino, kar posledično zmanjša draženje. Če obstajajo kakšna posebi problematična področja na telesu, lahko poizkusite tudi s hladnimi obkladki.

 

Najboljše kar lahko naredite za svojo kožo je, da ste proaktivni.

 

Torej, tudi ko pridete iz morja oz. dopusta upoštevajte naslednje nasvete:

Preden zapustite hišo, nanesite kremo za sončenje in jo ponovno nanašajte vsakih 30 minut, medtem ko ste zunaj. Če boste dalj časa izpostavljeni neposredni sončni svetlobi, nosite zaščitna oblačila kot so primer klobuk ali pokrivalo. Ko prispete domov, ne čakajte, da začnete z nego kože. Prej, ko navlažite kožo, bolj bo vaša koža zadovoljna.

 

Za več informacij pa se posvetujte z vašo kozmetičarko, ki bo znala izbrati pravilni tretman in s pravilno izbiro serumov in mask povrniti vaši koži vlago in sijaj, ki ste jo izgubili na dopustu.

 

 

Vir: https://availdermatology.com/blogs/

Share This