fbPixel
SLEDI NAM
KONTAKT

ZAVOD LEPOTE
razvoj, izobraževanje, povezovanje kozmetičark

Trnjava 49
1225 Lukovica
e. info@kozmeticnozdruzenje.si

Slovensko kozmetično združenje

Kavitacija in liposukcija

Liposukcija ali kavitacija, za kateri tretman naj se odločim?

Ko govorimo o hujšanju se največkrat soočamo z vprašanjem, kako hitro bomo dosegli rezultate in ali je to učinkovita metoda?

 

Pri liposukciji in kavitaciji teh vprašanj ni, saj so rezultati vidni takoj že po prvem obisku. Kaj je torej izbrati?

 

Naj povemo prvo kaj je liposukcija in kaj kavitacija.

 

Liposkucija

Liposukcija je kirurško odstranjevanje maščob in oblikovanje telesa. To opravijo specializirani kirurgi in ambulante. Največkrat se opravi z lokalno anestezijo ali splošno anestezijo. Rezultati so vidno takoj. Posegi načeloma trajajo od 1 ure pa do 4 ur. Pri posegu so vidne minimalne brazgotine na mestu vboda.

 

Kavitacija

Kavitacija je najbolj znana metoda nekirurškega oblikovanja telesa in odpravljanja maščob, pravimo ji tudi nekirurška liposukcija. Vsekakor zelo učinkovita in neinvazivna metoda.

 

Ko izbirate med tema dvema opcijama naj izpostavimo pluse in minuse in kaj je po mojem mnenju boljša izbira.

 

Liposukcija je odličen poseg za vse tiste, ki želite rezultate takoj. V nekaj urah izsesajo iz vas vso nepotrebno maščobo. Če ste nepotrpežljivi in želite rezultate takoj je to izbira za vas.
Cene se gibljejo od 500 € navzgor, odvisno kateri predel želite preoblikovati. Tukaj moram omeniti tudi slabe strani liposukcije.
Je že res, da imamo po tretmanu nekaj kg manj, ampak telo vseeno potrebuje nadaljnjo nego in maščoba, ki je ni bilo mogoče odstraniti (ne odstrani se 100% vsa maščoba), je še vedno tam.

Torej, po posegu morate še vedno na dodatne lepotilne tretmane za odstranjevanje celulita in glajenja kože. Hkrati se morate zavedati, da vam lahko ostanejo brazgotine od vbodov v telo.

Še nekaj. Upoštevati morate, da je takšen poseg stresen za naše telo in nekaj dni dopusta po posegu ter mirovanja je še kako dobrodošlo. Tudi športne aktivnosti so dovoljene šele par tednov po posegu.

 

Poglejmo kako poteka tretman kavitacije

Medtem, ko se pri liposukciji znebimo maščob instantno, pa pri kavitaciji temu ni tako. Pri kavitaciji se rešujemo maščob postopoma, so pa  prvi rezultati vidni takoj po tretmanu. Kavitacija je vsekakor za tiste, ki ste odločni, da želite preoblikovati telo in se držijo navodil, ki jih strokovnjak na tem področju preda stranki.

Kavitacijo ponujajo različni kozmetični saloni in so zelo neinvazivna metoda. Postopek traja od pol ure do ene ure in k delu se lahko vrnete še isti dan. Po navadi se oblikuje en predel telesa dokler ne pridemo do želenih rezultatov.

Kavitacija pošilja ultrazvočno valovanje v podkožo, ki potem stopi maščobo in se ta čez urin in blato odvaja iz telesa. Zato je potrebno ob tem tretmanu uživati veliko vode in se izogibati mastnim jedem, da jetra ne obremenimo še bolj. Tretma se izvaja na 5 dni in če se odločite za kavitacijo vam toplo svetujem, da vzamete paket pri izbranem salonu, saj največkrat poleg kavitacije dobite še dodatne tretmane z radiofrekvenco ali presoterpijo, ki pomagaju telesu pri odvajanju maščob in toksinov iz telesa.

 

Cene posameznih paketov se zelo razlikujejo, odvisno od kraja kjer živite.
Po mojem raziskovanju se začnejo cene od 200 € dalje za paket. Vsekakor dobra naložba.

 

Zaključek?

 

V kolikor želite dobre rezultate sta seveda obe metodi učinkoviti. Če želite že jutri biti fit in brez odvečnih kg ter se ne bojite anestezije je kirurška liposukcija odličen izbor.
V kolikor pa želite neinvazivno metodo se znebiti kg, brez bolečin in anestezije in ste pripravljeni par tednov užiti velike količine vode ter se odreči masti hrani (zakaj bi jedli mastno, če se želimo znebiti maščob) je kavitacija super izbira.

Ne boli in lahko delate vse kar si želite že takoj po samem tretmanu.

 

Naj še povem, da se pri kavitaciji zaradi glajenja med tretmanom in ultrazvočnim valovanjem izboljša tudi tonus kože in zmanjša celulit ter zmanjša vidnost strij. Seveda pa se je treba nasvetov za kavitacijo držati, če želimo dobre rezultate.

 

Upam, da boste zase izbrale pravo metodo.

 

V kolikor imate še kakšno vprašanja nam pišite in z veseljem vam odgovorimo.

Share This