fbPixel
SLEDI NAM
KONTAKT

ZAVOD LEPOTE
razvoj, izobraževanje, povezovanje kozmetičark

Trnjava 49
1225 Lukovica
e. info@kozmeticnozdruzenje.si

Slovensko kozmetično združenje

MSM za zdravje

Zakaj nekateri pijejo MSM?

MSM ali na dolgo Methyl Sulfonyil Methan tudi imenovan mineral lepote. Kot že ime pove je to ena izmed oblik žvepla, ki pripomore k zdravemu delovanju našega telesa.
Je 3 največja komponenta v našem telesu, predvsem pomaga pri izboljšanju zdravja nohtov in las. Ob uživanju pomaga pri proizvodnji kolagena in keratina.

MSM je tudi sestavina, ki se najde v mesu, nekaterih rastlinski hrani in mlečnih izdelkih. Je organska komponenta, ki pomaga pri izboljšanju imunskega sistema, zmanjšuje vnetja in povrne zdravje tkivom v telesu.

Ne smemo pa pozabiti, da pomaga tudi pri ravnovesju hormonov.

 

  • Kosti in mišice
  • Izboljša kožo in njeno strukturo
  • Učvrsti lase in nohte
  • Protivnetno in pomaga pri boljši prebavi
  • Detoks telesa

 

Koristi za naše tole

 

  1. Kosti in mišice

Je nutrient, ki pomaga pri zdravju tvojih kosti in pri vzrokih, kot so osteoartritis, revmi,… MSM pomaga pri razbijanju kalcija v telesu. Raziskave so pokazale, da MSM izboljšuje gibljivost zapestij in ostalih sklepov. Pomaga tudi pri ohranjanju hrustancu, predvsem, ker se le-ta rad hitro obrablja.

 

  1. Izboljša kožo in njeno strukturo

MSM je potreben za, da naše telo proizvaja kolagen. Zato ga pogosto najdemo v paru s kolagenom (prah ali kapsule). Razdražena, suha koža in gubice je vzrok pomankanja kolagena.
MSM deluje tudi skupaj z vitaminom C, da se v koži zgradijo zdrave bariere. Pomaga pri normalizaciji proizvodnje kolagena v našem telesu in s tem znatno izboljša stanje kože.

In, če imamo probleme z luskavico, ekcemi in rdečo ter srbečo kožo? Odgovor je MSM.

 

MSM prehransko dopolnilo za zdravje las

 

  1. Učvrsti lase in nohte

Kolagen in keratin sta pomembna pri proizvodnji zdravih las ter nohtov. Mineral lepote dovaja žveplo, ki povzroči proizvodnjo kolagena in keratina. Stanje las in nohtov se izboljša že po nekaj tednih rednega uživanja MSM.

  1. Protivnetno in pomaga pri boljši prebavi

Izboljša prebavni trak. Razlog je zaradi vsebnosti žvepla v MSM.

  1. Detoks telesa

Pomaga pri čiščenju telesa. Omogoča/naredi celice bolj dolgoročne. To pomeni, da dovoli oz. omogoči telesu in metabolizmu hitrejše odstranjevanje ostankov in toksinov iz njih. Hkrati pa se lahko druge nutricionistične snovi naselijo na mestu, ki so ga prej zasedale nepotrebne snovi. Pospešuje zdravljenje telesa npr. celjenje ran in brazgotin.

 

 

ALI SO možni NEŽELENI UČINKI MSM na naše telo?

MSM je znan kot zelo varno prehransko dopolnilo. V poskusu s predoziranjem za znanstvene potrebe leta 2015 ni bilo ugotovljenih nobenih negativnih učinkov niti ni bilo ugotovljeno predoziranje. Kar pomeni, da lahko načeloma MSM uživamo neomejeno. Razen, da so nekateri imeli drisko, predvsem tisti, ki so na začetku začeli z večjo količino-pravijo, da je varen kot voda. Zanimivo je tudi to, da ni nobenih poročil o alergijah na MSM pri ljudeh. Lahko se uporablja tudi med nosečnostjo.

 

Najdemo ga v prahu in kapsulah. Na začetku jemljemo samo po 1 kapsulo ali žličko prahu. Potem po potrebi dodajamo in povečujemo dozo. Uživamo ga lahko skupaj z limono in učinek bo opazen. Danes je MSM nujen dodatek, ki pomaga tudi pri marsikateri alergiji. Raziskava je pokazala, da so ženske, ki so imele srbečico in luskavico izboljšanje opazile že takoj naslednji dan.

Pri izbiri pazite predvsem na čistost MSM in certifikat prehranskih dopolnil. V kolikor bi radi še boljše rezultate za kožo je super, če ga kombinirate z vitaminom C in kolagenom.

Share This