fbPixel
SLEDI NAM
KONTAKT

ZAVOD LEPOTE
razvoj, izobraževanje, povezovanje kozmetičark

Trnjava 49
1225 Lukovica
e. info@kozmeticnozdruzenje.si

Slovensko kozmetično združenje

Jesen kot idealen čas nego kože

Jesen je idealen čas, da koži povrnemo vlago

Jesen se bliža v polnem teku zato je čas, da se pogovarjamo o negi kože jeseni. Jesen prinaša hladnejše vreme in več hladnejšega vetra, posledice so še bolj suha in razpokana koža za nas. Če pri temu dodamo suho toploto iz notranjega ogrevanja je to idealen recept za katastrofo na koži. Prvi znaki so vidni kot ekcem ali suha in srbeča koža. Zato previdno in kurativno.

 

Čas po poletju je zato idealen čas za obnovitev vaše dnevne rutine nege kože. In na splošno je k negi kože vedno dobro pristopiti sezonsko, tako kot to delamo pri svoji garderobi.
S spreminjanjem letnih časov bi se morala spreminjati tudi naša koža. Majhne spremembe v negi lahko naredijo veliko razliko pri vaši koži.

Da bi se izognili “festivalu” srbenja, je tu nekaj nasvetov strokovnjakov, kako preprečiti jesenske probleme povezane s kožo.

 

Prvi koraki v jeseni za nego kože

Jesenska nega kože naj postane vaš ritual.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poskusite z boljšim vlažilcem kože

Kaj to pomeni? To pomeni, da se poslovite od lahke vlažilne kreme brez olja, katero ste nanašali celo poletje. Čas je, da si naložimo bolj hidratantne kreme. Priporoča se močno kremo iz ceramidov v kateri so esencialne in zdrave maščobne kisline, ki se naravno pojavljajo v koži, vendar jih je treba v hladnejših mesecih dodajati.

Ti ceramidi, so še posebej ključni, ker služijo kot podporni sistem za našo kožno pregrado. Ko koži primanjkuje ceramidov, se to pozna kot suhost in draženje na koži. Zato lahko osiromašeni ceramidi vodijo do nadležnega ekcema, na katerega opozarjajo kozmetičarke.

Dodatna plast hidracije v naši rutini je še en odličen način za preprečevanje dehidracije kože. Ko se ohladi, voda iz kože izhlapeva iz številnih razlogov. Tako kot se jeseni dodatno oblačimo in se zaščitimo pred mrazom tako, bi morali narediti tudi z našo kožo. Plastenje bi morali imeti tudi na koži, saj tako pazimo na hidracijo.
Priporočilo kozmetičark je, da k svoji rutini nege kože dodamo kremo na osnovi hialuronske kisline ali masko z zaščitno vitaminsko folijo skupaj z vlažilno kremo.

Ne pozabimo na losijon za telo

Ko se poletna vlaga konča, lahko našo kožo čutimo kot suho ter srbečo, saj je v zraku veliko manj vlage, ki pomaga pri hidrataciji. Najlažji način, da ustavimo srbenje pa je vlažilni losjon za celo telo.
S plastenjem je priporočljivo, da nadaljujemo po celem telesu in ne samo na obrazu. Vlažilci zagotavljajo zaščitno pregrado nad kožo, kar ji omogoča, da zadrži hidracijo in pritegne vlago v zunanjo plast kože.

Nabavite si vlažilec zraka

Suha toplota iz vašega doma, stanovanja ali pisarne še dodatno ogroža vašo kožno pregrado. Nizka stopnja vlažnosti poslabša naravno zaščitno pregrado kože, kar lahko povzroči luščenje, razpokanje in luščenje, zato je super, da si priskrbite kakovosten vlažilec zraka.

Izogibanje močnim čistilnim gelom in pilingom

Ker je naša koža že tako preobremenjena jo ne želimo še dodatno obremenjavati. Nežni čistilni geli so obvezni za jesen. Prav tako se izogibamo mehanskim pilingom in raje posegamo po encimskih.

Krajši dnevi in hladnejše temperature so zanesljivi znaki, da se poletje bliža koncu. Spremembe, ki se zgodijo, ko prehajamo v jesen, lahko vplivajo na našo kožo, še posebej, če se vremenske razmere iz dneva v dan drastično spreminjajo. Ni čudno, da se vse te spremembe poznajo tudi na naši koži. Ta je lahko en dan hladna in suha, naslednji že topla in vlažna. Tudi v 12-urnem časovnem obdobju se lahko hladne jutranje temperature spremenijo za 20 ali več stopinj, nato pa se zvečer spet znižajo.

 

Razvoj rutine jesenske nege kože je ključnega pomena za ohranjanje zdravja naše kože.

 

Vir : https://dermatologyofct.com/about/our-providers/mona-gohara-m-d/

Share This