Kako skrbeti za svoje noge pred poletjem?

Kako poskrbeti za stopala pred obiskom morja?

Poletje je čas, ko nas poleg izgleda v kopalkah skrbijo tudi naše noge. Predvsem stopala, saj nihče ne mara luščečih in neprimerno negovanih nog.
Zato je poleg depilacije, pedikura izmed najbolj iskanih storitev med strankami v mesecih pred morjem.

Pedikura pri kozmetičarki

Kaj pa če ne dobimo termina pri kozmetičarki in moramo za stopala poskrbeti sami?

Priporočam vam, da sledite postopkom klasične pedikure in sicer:

1. KORAK

Dobro preglejte svoja stopala tudi z ogledalom od spodaj in s strani. Kakšna so? Je koža suha? Se luščijo? So nohti kakšne druge barve? Imate kakšne probleme, ki jih ne morete sami rešiti?

Če je vse ok in imate samo suho kožo in nohti potrebujejo malo oblike in urejanja, potem se lahko nege lotite sami. V kolikor imate vraščen noht, odprte rane, obarvano nohtno ploščo rumeno, zeleno ali modro pa svetujemo obisk kozmetičarke in po potrebi tudi zdravnika.

Pedikura na morju ali pred morjem?

2. KORAK

Preden začnemo s piljenjem odvečne kože ali urejanjem nohtov, privoščite svojim stopalom 5-10 minutno kopel.
Kopalno sol za noge lahko kupite v specializiranih prodajalnah pomembno je, da vsebuje zelišča, saj so le-ta sproščujoča in delujejo antibakterijsko. Lahko pa is kopel nareditie tudi z navadno grobo soljo brez joda in brez ostalih zeliščnih dobrin, ki pa jih lahko dodate tudi sami.

3. KORAK

Noge dobro posušimo z brisačo, predvsem pazimo med prsti, da ne ostane kaj mokrega.

4. KORAK

Sedaj je na vrsti piljene. Pazimo! Pilimo s strgalom za trdo kožo, samo tam kjer je trda koža, ter pazimo, da ne spilimo preveč.

5. KORAK

Je najtežji, odvisen od naše gibčnosti. Urejanje nohtov. Priporočam, da si kupite eskavator, to je pripomoček, za čiščenje nohtih kanalov in obnohtne kožice. Pazite, da počistite vso umazanijo med kanali. Za krajšanje nohtov pa priporočamo nakup klešč, saj vam bo veliko lažje. Za konec nohtne robove popilimo in zaoblimo, da ne bodo bodli in trgali nogavic.
V kolikor imate probleme z glivicami, je potrebno nohtno ploščo spilite nekoliko močneje ( vsekakor ne do blazinice) in jo namažite s tinkturo za glivice. Priporočljivo je da takšne posege prepustite strokovnjakom ( kozmetičarkam pedikerkam ).

6. KORAK

Poleti je noge najbolj priporočljivo namazati s peno za noge ali če te nimamo s kremo. Namreč, pena je bolj priporočljiva, ker se le ta hitreje vpije v kožo, kar pa je poleti še toliko bolj super. Pri kremi pazite, da ta ne bo preveč mastna, temveč vlažilna in da vsebuje ureo. Pazite tudi, da se krema vpije med prsti. Priporočamo uporabo kreme z zelišči.