kozmeticnozdruzenje@gmail.com

Slovensko Kozmetično Združenje

Navodila za salone in stranke v času pandemije COVID 19

15.5.2020 NIJZ je v novi objavil odpravil nekatere omejitve. Ponovno je dovoljena nega obraza. –

13.5.2020 je NIJZ objavil posodobljena navodila

3.5.2020 je NIJZ objavil posodobljena navodila

Obvestilo. Navodila NIJZ ste stalno dopolnjujejo, spreminjajo in popravljajo. Kakšen dan tudi večkrat dnevno. Sledite spletnim povezavam na uradno stran NIJZ.

NOVO- 30.4.2020 ob 15.30 NIJZ sporoča:

v naših posodobljenih priporočilih je med drugim objavljen naslednji tekst:
Pri negi nohtov na rokah in nogah se uporabljajo zasloni iz pleksi stekla z odprtinami. Pri odstranjevanju dlak na nogah in rokah se naj preuči možnost uporabe zaslona iz pleksi stekla kot možna dodatna zaščita. V primeru uporabe zaslona, se ga za vsako stranko obriše z razkužilo Do umiritve epidemije COVID -19 v kozmetičnih salonih odsvetujemo kakršnokoli delo na obrazu. Odgovor pripravili v Centru za zdravstveno ekologijo, NIJZ.

• NAVODILA ZA SALONE v skladu priporočil NIJZ

Navodila se nahajajo na povezavi: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/kozmeticni_saloni_za_splet.pdf

• NAVODILA ZA MASAŽE v skladu priporočil NIJZ

Navodila se nahajajo na povezavi: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/higienska_priporocila_za_opravljanje_masaznih_storitev_med_epidemijo_covid-19.pdf

Zaposlenim v svetujemo, da dosledno upoštevajo splošne ukrepe za preprečevanje širjenja akutnih okužb dihal z virusom COVID 19.

Na steno obesite naslednja obvestila:

Obvestila in navodila NIJZ:

1. Higienska priporočila za opravljanje kozmetičnih storitev https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/kozmeticni_saloni_za_splet.pdf
  2. Dopolnitev priporočil postopnega spročanja ukrepov https://www.gov.si/novice/2020-04-28-30-dopisna-seja-vlade-republike-slovenije/
  3. Obvestila NIJZ so objavljena na njihovi spletni strani https://www.nijz.si/sl/koronavirus-sars-cov-2-gradiva
  4. Navodila za delo v servisnih storitvah in drugih storitvah, ter živilskih in tehničnih trgovinah ob postopnem sproščanju nekaterih ukrepov v času epidemije https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocilo_stranka_prostem_tehnicni_pregledi_delavnice_za_tahografe_splet_01.pdf
  5. Ostala navodila ob sproščanju ukrepov https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19
  6. Prezračevanje prostorov https://www.nijz.si/sl/navodila-za-prezracevanje-prostorov-izven-zdravstvenih-ustanov-v-casu-sirjenja-okuzbe-covid-19

OBVESTILO:

Zaradi preprečitve širjenja virusa COVID 19 je pomembno, da vsi saloni, ki nudijo lepotne storitve upoštevajo priporočila strokovnjakov NIJZ. Na naši spletni strani smo strnili priporočila NIJZ. Zavedati se moramo, da se priporočila stalno dopolnjujejo in posodabljajo. (kdaj tudi večkrat dnevno). Slovensko kozmetično združenje ne odgovarja za morebitne napake. Pišete nam lahko na kozmeticnozdruzenje@gmail.com. Dodatna pojasnila nudimo našim članicam v naši zaprti fb skupini in organiziranih ZOOM sestankih.

WordPress Video Lightbox Plugin