fbPixel
SLEDI NAM
KONTAKT

ZAVOD LEPOTE
razvoj, izobraževanje, povezovanje kozmetičark

Trnjava 49
1225 Lukovica
e. info@kozmeticnozdruzenje.si

sestanek z delavnico na temo pedikure

sestanek z delavnico na temo pedikure

Date: 7. decembra, 2020
Time: 0:00 - 0:00
Dogodki

Delavnica bo potekala preko video konference.

Trenutno delam na Visoki šoli za storitve na kateri sem zaposlena kot vodja področja pedikure in jo tudi poučujem. Pedikuro poučujem tudi na Zavodu AI – Akademiji za kozmetična izobraževanja srednji poklicni šoli za odrasle. Ukvarjam se tudi s praktično izvedbo pedikure zahtevnejših problematik, kar sem aktivno udejstvovala z delom v salonu Profesionalne nege nog Sanoped.

Poleg praktične izvedbe pedikure se ukvarjam tudi s širšo problematiko dviga nivoja pedikerske stroke, kar udejstvujem z večletnim članstvom v Delovni in Ožji delovni skupini za pedikuro (ODSP), ki je bila ustvarjena leta 2017 ob podpori Koordinativne skupine za obvladovanje diabetesa pri Ministrstvu za zdravje. Leta 2019 sem bila v okviru ODSP izvoljena za predsednico Komisije za uvrščanje na seznama formalne usposobljenosti in izkušenj izvajalcev ter ustreznosti nosilcev pedikerske dejavnosti.

Kot aktivna članica ODSP trenutno sodelujem tudi s Kliničnim oddelkom za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, s katerim smo pripravili predlog klasifikacije pedikure po tipih glede na indikacije in kontraindikacije za obravnavo na Ministrstvu za zdravje. Zaključujemo tudi pripravo predloga potrebnih kompetenc za obravnavo posameznih tipov in problematik pedikure glede na zdravstveno stanje obravnav. Na VIST vodim pripravo učbenika – kataloga bolezenskih in nebolezenskih sprememb stopal, opremljen z realnimi fotografijami stanj iz praktičnega dela, ter njihovimi opisi in koncepti obravnav.

V 2019 in 2020 sem delovala tudi v delovni skupini za revizijo poklicnega standarda in kataloga znanj Nacionalne prekvalifikacije (NPK) Pediker na Centru RS za poklicno izobraževanje.

Kot strokovna sodelavka na VIST sem sodelovala ali vodila več študentskih inovativnih projektov za družbeno korist (ŠIPK) oz. po kreativni poti do znanja (PKP).

Dogodek je namenjen članicam Slovenskega kozmetičnega združenja.

Brezplačno.