fbPixel
SLEDI NAM
KONTAKT

ZAVOD LEPOTE
razvoj, izobraževanje, povezovanje kozmetičark

Trnjava 49
1225 Lukovica
e. info@kozmeticnozdruzenje.si

Kako zagotoviti varno in uspešno poslovanje

Kako zagotoviti varno in uspešno poslovanje

Date: 11. aprila, 2021
Time: 0:00 - 0:00
Izobraževanja
Predavatelj: Evgen Gec

Kozmetični svetovalec in vizažist

Svojo pot je v kozmetiki pričel v poznih osemdesetih letih v maloprodaji in veleprodaji kozmetičnih izdelkov. Za vizažista se je izšolal leta 1996 v Bologni in sicer v šoli Make up For Ever. Ob tem se je vrsto let ukvarjal s trženjem kozmetičnih izdelkov in izobraževanjem zaposlenih v lekarnah in specializiranih kozmetičnih trgovinah. na področju ličenja in organizacije dela v kozmetičnem salonu. Prodajno znanje v kozmetični stroki in znanje glede uporabe kozmetičnih izdelkov je v več kot treh
desetletjih posredoval na različnih delavnicah, kongresih, simpozijih in predvsem praktičnih programih na različnih šolah, doma in v tujini. Je avtor številnih knjig in uporabnih gradiv ter učbenika za srednje kozmetične šole s področja ličenja in poslovanja v kozmetičnih salonih.


Kot vizažist je svoje znanje dopolnjeval v Milanu, Monzi, na Dunaju, Malmöju, Canessu in Parizu. V poznih devetdesetih in začetku leta 2000, je ličenje v Sloveniji izvajal za številne priznane blagovne znamke kot so: Shiseido, Max Factor, IsaDora, NEE Make up Milano, Make up 2000 in številne druge. Sodeloval je s priznanimi distributerji kozmetike kot so: Beiersdorf, Orbico, Oriflame in Limoni. Prav tako je sodeloval na številnih izborih za Miss Slovenije, Miss Earth, na predizboru za Miss Italia nel
Mondo, Miss Alpe Adria International, na specializiranih sejmih, kongresih, seminarjih in delavnicah v različnih segmentih kozmetike (veleprodaja, maloprodaja, direktna prodaja). Je redni kozmetični svetovalec v številnih strokovnih revijah in na radijskih ter TV postajah in že nekaj let tudi učitelj ličenja na kozmetični šoli Cene Štupar v Ljubljani in na Učilišču Lovran v Opatiji kjer poučuje menedžment v kozmetiki.

Leta 2006 je izdal prvo knjigo o ličenju. Tedaj je bila to prva strokovna knjiga o tehnikah ličenja pri nas. Leta 2014 jo je nadgradil in tako je postala edinstven priročnik za vsako žensko. Za tem je pripravil personalizirano knjigo, ki je edinstven tovrstni produkt in odpira povsem nov pristop do uporabe ličil. Leta 2017 je napisal uradni učbenik za srednje kozmetične in frizerske šole in izjemen priročnik za uspešno poslovanje v kozmetičnem salonu. Od leta 2009 do leta 2014 se je aktivno ukvarjal z združevanjem podjetnikov in sodeloval pri ustanavljanju podjetniških skupin. 2006 je na Dunaju prejel certifikat avstrijske gospodarske zbornice, za združevanje podjetij, marketing in odnose s kupci.